DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


Langkawi Day 2 bahagian dua
27 August 2015 | 9:25 AM | 0 comments
Hey morning. Ohh im still sleepy zzzz and cold. Tangan pun freez nak type. K lepas balik dari sky cab buat ape yee. Aku pun tak berapa nak ingat --' Balik dulu kot. Haah balik chalet then solat Zohor. Dalam pukul 3.00 like that keluar nak pergi waterfall again but not the same waterfall. Cuba la search waterfall lain en so jumpa tempat ni nama dia Durian Perangin. Tapi sebelum pegi sana kitorang kene pergi bank in duit kete kat Maybank so pegi cari Maybank pulak en. Kat situ saja dah makan masa berjam jam. Dah bank in duit kitorang singgah foodcourt HIG beli makanan nak bawak pegi picnik kat lata la kan. Solat Asar sekali. Dah 4 lebih tauu. Bertolak ke Durian Perangin ada ah pukul 5. Masa tu kitorang macam buat lambat lambat nak masuk kereta lepastu Nasrul tetiba cakap "Cepatlah kita dah takda banyak masa." Dengan muka serius nyaaa. Hahaha lawakkk. Dah macam cikgu lawatan pun ada. Aherherher

Pastu bergerak la si Avanza Putih ke destinasi seterusnya dengan mengikuti map Dila, 'Durian Perangin'. Sampai situ ingatkan boleh terus mandi and tak payah nak panjat panjat macam telaga tujuh. Sekali ada jugak tapi takda la teruk jalan dia macam telaga tujuh and jumpa waterfall yang kat bawah je laa. Ada waterfall lagi kat atas tapi ya allah tinggggiiiii and scary nak naik. So decide mandi bawah jee makan apa semua. Dalam 10 minit dorang cakap tak best mandi situ sebab macam tak cantik and batu dia tajam tau. So baim dengan nasrul pegi lah naik yg ataaasss tu tengok okay ke tak. Dalam 5 minit dorang turun balik kata best gila kat atas, ada macam kolam gitu and air terjun dia lawaa. So aku ni emm nak naik tak naik nak naik tak naik. Pastu dah semua nak naik, aku pun naik. Naik naik haahh ambikkk. Ada 6, 7 orang keling tengah mandiii. Ayooookkkkk. Dorang ingat keling tu dah nak balik tapi gaya mandi macam nak duduk sampai malam --' haih dah lah susah nak daki tu tapi hagak hagak laa akak akak nak mandi situuu. Errrkkk. hahahaaha so turun balik. Tangga dia memang scary asdfghjkl. Terketor kaki aku masa nak turun huuuuu. Dila pun perasan.

Abaikan yang kat belakang tu --'

Dah sampai bawah semua dah malas mandi, nak balik. Tapi macam tak best laa sebab dapat mandi 10 minit dah nak tukar baju. So semua malas tukar baju, naik kereta basah basah sebab balik balik terus nak mandi laut depan chalet. Hohoh lapik towel je. Sampai chalet terus pegi laut. Ni first time girls masuk laut sebab memang takda rasa nak mandi laut pun. Sebab takut burn lah apa lah. Tapi masa tu dah nak senja pun. Aku dengan wan takde lah mandi, kitorang tunggu Baim dengan Nasrul naik parasail nak rakam rakam gitu. Baim orang last kot naik. Masa tu dah nak malam pun. Baim ajak aku naik benda ni siap nak belanja lagi. Harga dia RM60 sekali naik. Tapi err tolong laaa bagi free pun aku TAK NAK naikk. Hahahhh gayat lahh. Parasailing ni yang boat kecik tarik something like payung terjun ke memang payung terjun tu. Kita akan naik dengan sorang penjaga diaa kat belakang. Macam best sebab oii tinggi gila kot. Fefeeling dapat fly gitu en. So kalau naik kita dapat la pengalaman yg susah nak dapat gitu. Sampai la baim dah turun baru aku dengan Wan gerak masuk bilik. Dengan Dila sekali. 


Naik bilik solat Maghrib, solat Isyaa pastu turun for makan timee. Naik kete pusing pusing cari makan. Agak susah la nak cari. Tanya Wan pun dia taktau nak pi mana. Nak makan kat Wan Thai, teringin sangat. Tapi masalahnyaa kedai dia tutup awai pukul 22.00. Kitorang lepas isyak baru keluar. Pastu makan dekat kedai makan ni nama apa tak ingat pulak dahh. Hahaha. Hamim Wan Dila Nasrul makan nasi putih dengan tomyam, telur bungkus, sotong celup tepung and ape mende lagi tah dorang order en. Hamim belanja. And dia bising kat aku sebab tak nak join sekali sebabnya aku memang tak suka makan camtu. Tah la kenapa tapi selalu nya camtu la. Aku tak kisah pun tak sekali. Aku makan apa pun duduk situ gak. So aku makan nasik goreng Usa, baim belanja. Baim makan bihun sup sebab katanya tak suka makan nasik malam malam. Anas pulak makan nasik Bujang.

Lepas makan makan makan, nak cari la tempat best best nak ambik angin. So kitorang pergi Dataran Lang tepi jetty. Memang ingat hari last baru nak pergi sebab nak balik nanti kene pegi situ jugak. Tapi dah malam tu dah taktau nak pegi mana so pegi je lah tengok tengok tempat kan. Actually kitorang lebih banyak habiskan masa dalam kereta sama sama.
Hahaha nyanyi sama sama bila ada lagu best. Salah satu memori terindah gak aaa :) Sampai situ duduk duduk jap hujannn pulakk. Lebat sehh. So lari lari pegi kat kete and terus balik. Sampai chalet dalam pukul 00.00 sebab jetty dengan Cenang kan jauh. 

Dah sampai chalet tu tak tidur lagi. Borak borak sampai pukul 2.00 and masa tu aku rasa mata aku dah berat sangat, mungkin sebab penat jungle trekking dekat cable car tu and terus tarik selimut tidur. 


" Travel sorang diri bila kau nak cari diri kau sendiri , Travel dengan kawan bila kau nak create memory ."
- twitter

COLDEST | HOTTEST