DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


Istanbul Aku Datang
02 December 2012 | 9:05 PM | 0 comments



Done watching this movie! Dekat youtube je -.- K pity of me. Huh. Btw takesah, jimat duit aku kan kan. Kikiki :D Filem ni dibintangi oleh Lisa Surihani, Tomok OIAM, Beto Kushairy nd Aizat AF. Dalam cite ni, Lisa Surihani memegang watak sebagai Dian yang pergi ke Istanbul untuk bertemu dengan kekasih hatinya yaitu Azad (Tomok) dengan harapan dapat membuat si Azad ni melamar dia dalam masa 3 bulan. Mase mula-2 sampai Istanbul, dia tinggal dekat rumah Azad dengan ada 2 orang kawan Azad dalam rumah tu. So, Azad tak habis-2 suruh dia cari rumah lain sebab katanya tak manis kalau orang tengok seorang perempuan tinggal dengan tiga orang lelaki. Azad ni sweeet la jugak bila memujuk. Dorang pon dah kawan lama. So sebelum masuk kelas, Dian pergi laa cari rumah untuk disewa. Satu hari, ada mamat Istanbul tu nak tolong dia cari rumah. Dia bagi rumah yang memang cantik sangat nd mintak 3 bulan deposit. Dian pon bagi laaaa nd dia taktahu rumah tu dah ade orang tinggal yang bernama Haris (Beto). So dia rasa bersalah dekat Azad tapi nak cari rumah lain pon dia dah takde duit :( Si tinggal je lah kat situ tapi dia bohong Azad kate housemate dia perempuan. Dalam rumah tu, selalu lah dia gadoh dengan si Aris tu. Satu hari, Azad tetibe datang tempat Dian tinggal nd bila dia masuk kebetulan ade lelaki dalam rumah tu. Dia marah gegile, nd keluar balik rumah dia. Haritu jugak Dian baru tau yang dia kena tipu nd kena keluar dari rumah tu sebab tu rumah Haris. Haris kesian kat Dian nd dia ajak pergi explain dekat Azad pasal semua ni sama-2. Then dorang pergi laa. Sampai-2 rumah Azad, Azad taknak dengar nd dia marah-2 sampai bertumbuk dengan Haris, tiba-2 ada seorang perempuan Istanbul tah dari mana datang gadoh sekali. Haha lawak. Rupa-2 nya minah tu Girlfriend si Azad. Ohh sakitnya hatii. Patut la selama ni asyik busy je. Kesian Dian. Pastu Dian balik rumah Haris nd cakap dia nak balik Malaysia esok. Tak tahan dah duduk situ. Nd haris bawak Dian pergi pusing-2 Istanbul sebelum dia balik Malaysia. Masa tu lah dorang mula jatuh cinta. Lepas abes jalan-2, dorang balik nd terjumpa Azad. Azad mintak maaf dekat Dian, mintak peluang kedua nd terus lamar Dian nd Dian pon terima :( Sebab dah terlalu sayang. Bila dia masuk rumah dia bagitau Haris, "Azad ajak saye khawin.." Then Haris cakap, "Pastu semudah tu awak terima?" Dian balas balik dengan ulang apa yang Haris pernah cakap. "Dua hidup yang dah sebati, tak semudah tu untuk dileraikan." Esok tu Dian dah nak balik Malaysia dengan Azad, masa dah naik teksi, Haris ligan nd dia cakap dekat Dian, "Awak, jangan pergi.." Azad pon cakap jugak dekat Dian "Biyy, awak janji nak beri saye peluang kedua kann.." nd Haris cakap, "Awak.. Saye takkan minta peluang kedua, hanya satu peluang ni je wakk." Then habis :) Lepas 2 tahun, Dian berkhawin dengan jeng-3. Huhu dengan Haris la dekat Istanbul :) How sweet. Sebab tu lah dia kata 8000 km mencari cinta. Dia jumpa jodoh dia dekat Istanbula lah kiranya. -The End- 




Very nice movie even terlampau banyak adegan peluk-2. Eww not realy like it. But sokay, just enjoy the movie but dont follow their action. Huhu apa aku merapu ni. Grammar berterabur. Isatanbul is such a wonderful place. Cant wait to go for honeymoon dekat sana. Pheww -.- In sha Allah, Istanbul Aku Datang ! Wehihi. Kbye. *terlampau bosan sampai boleh buat sinopsis cerita* Wakaka.



XOXO, DK. *tiru movie* :P



Typo berleluasa, nanti I edit lain. Piss yo!

COLDEST | HOTTEST