DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


Forget him.
11 July 2012 | 9:49 PM | 0 comments
Hey gemok-2 sekalian :) *aku manada readers T_T Ok fine. Oh im back! Wee. Awal kan? Napa tak tahun depan malam raye jea update. Hahaha. Tah, tetiba aku rajen.

Hem, aku tengah sedih :( Sakit hati. Celaru. Rindu. Semua ada. *macam ada orang kesah -,- Eh ada what. 
Hem korang penah tak rasa sakit hati tapi rindu. Benci tapi rindu? Haa macam tu la.
Pernah tak rindu kat seseorang tu sampai korang tak sedar yang korang tengah nangis?
Pernah tak cakap kat orang tersayang 'jangan kol I da!' tapi still tunggu text nd call dari dia?
Pernah tak rasa yang kita ni tak sesuai dengan dia nd fikir perempuan tu lagi baik untuk dia?
Pernah tak rasa kita ni not the one for him?
Pernah tak tetiba jadi lovaholic macam aku ni? --'


Yeah, thats me.


Salah satu hal paling menyedihkan dalam hidup ini adalah
ketika seseorang yang tak akan pernah kamu lupakan
MELUPAKANMU.

Terkadang bukan kenangan buruk yang membuat kita menangis namun..
Kenangan indah yang kita sedari takkan mungkin terjadi lagi.

Apa korang rasa bila ditinggalkan oleh orang yang tersayang?
Biasa jea? Atau sangat sedih?
Mesti sedih nd celaru fikirkan macam mana cara nak lupakan dia.
Meh sini aku bagi tips cara nak melupakan seseorang even aku pun tak mampu nak buat.

  1. Buang semua pemberian dia sebab barang-2 tu akan buat korang teringat. Macam mana nak lupa kalau tiap malam still pelok bear or something yang dia bagi? Kan? Nd sebab apa dia bagi semua tu? Sebab dia sayang korang masa tu.
  2. Dengar muzik klasik! Pasang la dekat handhone nd pakai earphone or headphone. Patu biar fikiran korang terumbang ambing dalam muzik klasik tu. Pejam mata.
  3. Nd rasakan semua perasaan korang masa tu. Perasaan sayang, bahagia, senang, sedih. Semua lah!
  4. Sekarang dia dah pergi nd tangisilah sedalam dalamnya. Teruslah menagisinya hingga air mata itu habis dan semua perasaan dalam hati hilang.
  5. Lepas tu bangun! Bangunlah dari renunganmu dan bangkitlah dari jatuhmu.
  6. Fikirkan yang korang still ada family nd kawan-2 yang selalu support apa yang korang buat.
  7. Fikir kan hal yang positif :)
  8. Lakukan segala benda yang bole korang lakukan macam borak dengan kawan-2. Sibukkan diri dengan kerja-2. Jangan sesekali termenung nd kalau nak rehat, terus tido.
  9. Pastu, maafkan si dia. Maafkan segala kesalahan dia.
  10. Selalu tersenyum. Teruskan hidup seperti biasa. Biarkan dia berlalu dan korang boleh lupakan segala kenangan manis. Atau korang akan anggap biasa jea kenangan manis tu.
  11. Korang pasti boleh!




Jangan sesekali mengucapkan SELAMAT TINGGAL jika kamu
MASIH MAU MENCUBA.
Jangan sesekali kamu menyerah jika kamu masih MERASA SANGGUP.
Jangan sekalipun kamu mengatakan bahawa kamu TIDAK mencintainya lagi
jika kamu masih TIDAK DAPAT MELUPAKANNYA.

from heart Deeba Kyn

Remaja matang bila cakap pasal masalah cinta.

COLDEST | HOTTEST