DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


It's a thin line between Love and Friendship
25 April 2012 | 1:50 AM | 0 comments


Hai hai . Ingat saye lagi takk ? HAHA da lame benorr saye tak update kan kan . Biasaaa busy , aku kan orang penting --' Kk aku niat nak hupdate lama dah tapi harini baru rasa rajin siket . Banyak sangat idea sampai taktau nak tulis apa -,- Hee :) Ok , harini aku nak cerita pasal LOVE ♥ Love is cinta


Apa perasaan anda apabila kekasih anda dirampas oleh teman baik anda sendiri ? Pergh ni kes kawan makan kawan tahap terok --' Taktau la benda ni perkara biasa or luar biasa tapi aku selalu dengar . Siapa yang perlu dipersalahkan ? Si perampas ? Si boyfriend yang hampeh ? Atau si mangsa keadaan ? Hmm :/ Mangsa keadaan tu memang ta patut disalahkan okayy . Aku takfaham betol la , dalam banyak-2 manusia kat dunia ni , kenapa mesti kau pilih kawan baik kau punya boyfriend ?  Kawan baik tu weyy , tak baik tu aku faham la lagi . Antara cinta dan persahabatan , ramai yang lebih memilih cinta . Hebatnya kuasa cinta ni kan ? Jangan kata persahabatan boleh hancur . Even hubungan dengan family pun boleh jadi huru hara sebab cinta . Tapi perlu kea kita buat macamtu dekat kawan kita ? Mungkin korang tak pernah rasa tapi aku pernah . Sumpah aku tak rasa bahagia mahupun ceria bila jadi macamtu . Yang ada hanya lah dendam kesumat dan kebencian yang tiada hentinya . Walaupun benda tu dah berlalu , perasaan tu masih ada . Tapi memang la kalau tepuk sebelah tangan takkan berbunyi . Bagi aku la , kalau sidia tu *boyfriend kawan baik* yang mula mengorak  langkah , kau patut fikir masak-2 . Sampai hangit pon takpe . Takesah la sidia tu hensem tahap gaban sekalipunCuba fikirkan tentang perasaan orang lain . Sebab hidup ni bukan pasal diri sendiri jea . Kadang kadang orang lain pun penting . Kalau hidup ni just untuk diri sendiri jea , kenapa perlu berkias bila bercakap ? Kenapa perlu beratur bila beli makanan ? Kenapa perlu hipokrit bila dah benci ? Kenapa kenapa ? Tabole jawab kann :P


Im asking again , apa perasaan kau kalau pakwe yang kau sayang gilavavi , yang kau cinta mati , dah couple bertahun tahun , yang kau percaya sangat-2 , he's everything , yang tengok muka pon dah boleh buad kau happy sampai esok , pujaan hati korang curang dengan bestfriend sendiri ? *pengsan . Dbuk ! Haha . Tapi cinta tu datang sendiri , bukan dia mintak pon nak suka kat bf korang , tu salah bf korang yang hampeh dot com tuhh . Kita pon kena hormat rasa sayang orang lain , tapi nak kea gembira atas penderitaan orang lain ? How could youu :( Kalau dah suka sangat pon Cinta Dalam Hati macam Ungu tu da la . Friendship is important .


Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa dicintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dalam hidupmu dalam hidupmu
Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku
Mencintai mu pun adalah bahagia untukku
Bahagia untukku
Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja



Kesimpulannya jangan la sesekali ada hubungan dengan boyfriend , tunang , even ex kepada bestfriend sendiri . Lain lah kalau kau memang tak kisah dengan friendship antara kau dengan kawan baik kau sendiri . Berapa ramai yang hilang persabatan kerana cinta ? Bila dah ada boyfriend , lupa kawan-kawan . Tapi bila ada problem dengan boyfriend , kawan-kawan jugak yang dicari kan ? Betul la , it's a thin line between LOVE and FRIENDSHIP .


I Love that boy . He's my world . But he doesn't care . He's off with other girl . She's probably prettier than me . She's probably nicer and smarter too . But no matter how great she is she'll never love him like I do . :'>


Problem ?

COLDEST | HOTTEST