DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


Tutorial Letak Lagu Dari Youtube Dalam Blog
20 November 2011 | 1:07 AM | 0 comments

tawu ape tue ? nak buat ? kite tak reti care laen . kite reti care macam belog kite jea :) cam kat bawah ni .


comel kan ? and senang nak letak mane-2 p0wn . & youtube banyak lagu . bole pilih mane-2 jea yang kite nak . okay tak cakap banyak . kite mule :)

Step 1
DASHBOARD > DESIGN > ADD A GADGET > HTML/JAVASCRIPT

Step 2
paste kan kod di bawah ni .
<object width="60" height="25"><embed src="http://www.youtube.com/v/XJDn2J3ovhs&amp;fs=1&amp" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="60" height="25"></embed></object>
<div>
Step 3
SAVE jea la .

ehh ta abes lagi sayang . senang jea kan ? tapi camne nak dapat kan kod youtube tu ? kod pink kat atas tu untuk lagu Avril Lavinge - Wish You Were Here :) takkan nak lagu tu jea k0d . care dea macam ni :) susa siket laa . siket jea ! pomish . bace bismillah untuk permudahkan kerja . *cewahh .

Step 1
bukak Youtube and cari lagu yang nak dibuat background tu kayy . example Greyson Chance - Waiting Outside The Lines . jumpe ?

Step 2
edit link kat atas sekali tu . camne ? macam ni , k0ang akan jumpe link macam ni kat atas tu .
http://www.youtube.com/watch?v=VtGg53Cy6lk
kan ? jumpe kan . ok yang warne pink tu delete ! and biru tu pulakk ganti dengan /
ade faham ? senang kann . and ape nak buat . bila da siap , try tekan enter kat link tu . dea akan jadi cemni .

nampak ? and try tekan play kat tengah tuu . kalau lagu dea bunyi , thats mean dis video b0le gune untuk tut0 ni :) bukan sume video bole k ?

Step 3
paste link kat atas yang dah di edit tu , yang ni http://www.youtube.com/v/VtGg53Cy6lk dekat kod pink Step 2 atas sekali tu .

Step 4
tekan SAVE and letak lah youtube tu kat sudut mane p0wn yang k0ang suke :)

and tambahan di sini . kalau k0ang nak lagu tu aut0matik play bile bukak blog , k0ang copy k0d ni ;autoplay=1 and paste kan macam kat bawah ni .
<object width="60" height="25"><embed src="http://www.youtube.com/v/VtGg53Cy6lk&amp;fs=1&amp;autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="60" height="25"></embed></object>
<div>
kalau tak nak auto , tak0d bising . just delete the code .
ok DONE jugak akhirnye . selamat mencube :)



COLDEST | HOTTEST