DeebaLifeIsAStory
FOLLOW | DASHBOARD

About Cupcakes Entries


Tutorial Bagaimana Nak Padam Blog Title a.k.a Blog Name
19 November 2011 | 11:59 PM | 0 comments

Tut0 ni selalu oang gune kalau dah buat header transparent laa sebab blog name ni mencacatkan kecantikan header tuu . semak jea bila ade kat bawah header yang k0ang buat cantek-2 . kan ? da faham ? haa pandai . okay b0le cube sekarang :)

Step 1
DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML & tick Expand Widget Templates

Step 2
Tekan Ctrl + F dan cari kod Header h1 {
dan k0rang akan jumpe kod ni

.Header h1 {
  font: $(header.font);
  color: $(header.text.color);
  text-shadow: $(header.shadow.offset.left) $(header.shadow.offset.top) $(header.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .2); 

Step 3
paste kan kod display:none; macam kat bawah ni k .


.Header h1 {
  font: $(header.font);
  color: $(header.text.color);
  text-shadow: $(header.shadow.offset.left) $(header.shadow.offset.top) $(header.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .2);display:none;
}

Step 4
preview blog tu dulu . kalau da hilang tu , bet0l la tuh . && tekan SAVE TEMPLATE .

ok DONE . ta faham , just ask me :)



COLDEST | HOTTEST